Helyi közélet

2008.04.13. 15:36

Diáktavasz, diákfesztivál

<p>Debrecen - Másodszor rendezték meg a Fiatalok napját a Belvárosi Közösségi Házban. Idén a Városi Diák Önkormányzat (VDÖ) szervezte, a debreceni önkormányzat által kiemelten támogatott VII. Debreceni Diáktavasz részeként.</p>

Debrecen – Délelőtt kézműves foglalkozások, mesesarok, rajzverseny várta – elsősorban – a gyerekeket. Déltől a kulturális fesztivál műsorszámai sorakoztak a színpadon: break, hastánc,mazsorett szerzett emlékezetes perceket a nagyobbaknak, akik zsúfolásig megtöltötték a termet. Diákfórum egészítette ki a programot, melyen tapasztalatcserére gyűltek össze középiskolai diákönkormányzatok tagjai, köztük határon túlról érkezett fiatalok is.

A nap során fogyatékkal élők javára gyűjtöttek játékot, könyvet, pénzt. Este jótékonysági gálát tartottak, az adományok a DMJV Fogyatékosokat Ellátó Intézetéhez kerülnek.

– Úgy 150 fő van itt, de délelőtt a gyerekek is rengetegen voltak – mondta el kora délután Árva Tímea, a VDÖ elnöke és Bródi Laura programkoordinátor. – Teljes összhangban együtt játszottak az egészségesek és a sérültek és ezt sikerként értékeljük. Fontosnak tarjuk azt is, hogy a rendezvény megmozgatja a diákokat, idejüket így, mondjuk bulizás helyett kulturális eseményen töltik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában