Helyi közélet

2008.03.27. 12:46

Nagyobb klubot szeretnének Debrecenben

<p>Debrecen - Jobban megközelíthető, nagyobb klubhelyiséget szeretne a 270 fős létszámmal működő Bocskai István Bajtársi Egyesület a jelenlegi, Balmazújvárosi úti helyett.</p>

Jobban megközelíthető, nagyobb klubhelyiséget szeretne a 270 fős létszámmal működő Bocskai István Bajtársi Egyesület a jelenlegi, Balmazújvárosi úti helyett. Az ugyanis szűkös: mindössze 70-en férnek el benne.

Egyebek mellett erről is szó volt azon az ülésen, melyet szerdán tartottak a Péterfia utcai toborzóközpontban, ahol Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára is megjelent. Javaslatot is tettek: eszerint a Péterfia utcai honvédségi ingatlanegyüttes régi, 300 fős étkezdéjét kelleni alkalmassá tenni e célra. Az igény mögé – támogatólag – a Bocskai könnyű lövészdandár és a toborzóközpont is felsorakozott. Az államtitkár mást nem ígért azon túl, hogy megvizsgálják a megvalósíthatóság anyagi vonzatát.
Az egyesület egyébként 38 éve alakult. Tagjai nyugállományú és aktív katonák, azok özvegyei, árvái, valamint rendvédelmi és rendészeti szervezetek nyugdíjasai.
RaL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában