Helyi közélet

2008.03.06. 08:45

Egyet kapunk kettő áráért

<p>Rendkívül bántott az, hogy egy 250 méter hosszú strandszakasz megtételéért 4900 forintot fizessünk. A strandon semmilyen szolgáltatást nem vettünk igénybe. A fürdő alkalmazottai ésszerű választ adni nem tudtak – írja olvasónk.</p>

A történet 2007. júliusában játszódott le. Ebben a hónapban eldöntöttük, hogy elmegyünk a hajdúszoboszlói Aquaparkba: három kiskorú gyermekem, feleségem és jómagam.

Természetesen a pénztárhoz mentiink és kértem jegyet az Aquaparkba . Közölték, hogy ez így nem megy, mert a strandjegyet is meg kell venni, ami 4900 forintba kerül és ezen felül az Aquaparkba szóló jegyet is. Rendkívül bántott az, hogy egy 250 méter hosszú strandszakasz megtételéért 4900 forintot fizessünk. A strandon semmilyen szolgáltatást nem vettünk igénybe. A

fürdő alkalmazottai ésszerű választ adni nem tudtak.

Nemrégen a Napló hasábjain olvastam, hogy a Hajdúszoboszlói Strandfürdő nagyon jó évet zárt, mármint anyagilag. Gondoltam, így lehet is, ha pénzt kérünk és nem teljesítünk érte semmit. Tisztességtelen úton jutunk haszonhoz. Megoldás lehetne, ha az Aquaparkba  való bejutáshoz egy külön bejárat lenne. Ez elég ésszerű megoldásnak tűnik. Nem tudom mi az akadálya, bár lehet, hogy az előbbiekben leírt anyagi dolgok. Remélem, hogy a fürdő igazgatósága értékeli annak lehetőségét, hogy az Aquaparknak külön bejárata legyen, így a kispénzű ember gyermekének is lehetősége lenne a szórakozásra. Bízom a józan döntéseikben.

Rezes Dániel, Debrecen

Az illetékes válaszol

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. a Hajdúszoboszlói Aquaparkot Európa legnagyobb fürdőkomplexumának magasabb színvonalú, egyedi kínálatot biztosító részeként hozta létre 2000-ben és marketing kommunikációjában is ekként jeleníti meg.

Hasonló – strandfürdőn belül működő, magasabb árkategóriát megjelenítő – létesítmény megtalálható több, nemzetközi vonzerővel bíró, hazai fürdő ajánlatában (pl. Bük, Zalakaros).

Aquaparkunkra is érvényes, hogy csak a Strandfürdő szolgáltatásaival kiegészülve nyújtja a kategóriájában előírtaknak megfelelő, és a vendégeinek döntő hányada által elvárt teljes körű kínálatot, így csak az alapszolgáltatással együtt értékesíthető. A strand belépőjegy megváltásával az Aquaparkba látogató vendégeink számára korlátlanul elérhetők a strandon található nagy vízfelületű élménymedencék (hullám, pezsgő, mediterrán tengerpart), az olimpiai méretű úszómedence, az öltözők, kabinok, illetve valamennyi melegkonyhás étterem választékos kínálata. Az elmúlt évek vendégelégedettség méréseinek eredményeit értékelve, nem látjuk indokoltnak az igénybevétel módjának átalakítását.

A konkurens szolgáltatók árait folyamatosan figyelemmel kísérve biztosíthatjuk arról, hogy a strand és Aquapark szolgáltatások belépőjegy árai együttesen is a legkedvezőbbek között találhatók a bel- és külföldi kínálatban. Fokozott árérzékenységű látogatóink számára, a hagyományos (diák és nyugdíjas) kedvezmények mellett ún. kétórás délutáni jegy formájában kiemelkedően kedvező áron biztosítjuk a belépés lehetőségét

Az előbbiek alapján a tisztességtelen haszonra vonatkozó megjegyzését megalapozatlannak tekintjük, és leghatározottabban visszautasítjuk. Bízunk abban, hogy a fentiek alapján újra értékeli tapasztalatait és a 2008. évben ismét vendégeinek között üdvözölhetjük.

Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában