Helyi közélet

2008.03.10. 12:02

Az uzsorakamat visszaszorítása a cél

<p>Hajdú-Bihar -A tanácskozáson elhangzott: a visszaszorítás jogi lépéseinek kidolgozását is tervezik. A segélyezésben változtatásokra törekszenek. A hirtelen meggazdagodottakat minden bejelentés nélkül szigorú, elrettentő büntetéssel sújtanák.</p>

Szakmai tanácskozásra hívta Szirmai István, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium romaügyi főosztályvezetője Hosszúpályiból Csonka József missziós lelkész-romológust, Lázók Sándort, a Derecskei Kisebbségi Önkormányzat elnökét és Rézműves Józsefet, a Bagaméri Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét.

A több mint 4 órás tanácskozáson elhangzott, hogy az illetékesek komolyan gondolják, hogy az uzsorakamat-jelenség visszaszorításáért jelentős lépéseket tegyenek - tájékoztatta a HAON-t Rézműves József.

A tanácskozáson elhangzott: a visszaszorítás jogi lépéseinek kidolgozását is tervezik. A segélyezésben változtatásokra törekszenek. A hirtelen meggazdagodottakat minden bejelentés nélkül szigorú, elrettentő, példaértékű büntetéssel sújtanák - tudatta a kisebbségi elnök.

A kísérleti programok kidolgozásában, a pénzügyi szabályozás meghozatalában, a törvények módosításában Csonka József, Rézműves József és Lázók Sándor szakmai segítségét kérték.

  • Munkateszt lesz a segély feltétele
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában