Helyi közélet

2008.03.09. 17:24

Az afgánok bosszút álltak a grúzokon

<p>Debrecen - Kétszer is összeverekedtek az afgánok és a grúzok szombaton a debreceni menekülttáborban. A két csoport botokkal és vascsövekkel esett egymásnak.</p>

Az első összecsapás hajnalban, a második délután volt. A verekedésekben összesen kilencen sérültek meg, közülük egy táborlakó életveszélyesen, kettő pedig súlyosan - közölte Juhászné Kiss Katalin, a Debreceni Rendőrkapitányság szóvivője.

A Független Hírügynökség információi szerint az afgán menekültek azután támadtak a grúzokra, hogy azok visszatértek a hajnali verekedést kivizsgáló rendőrségi kihallgatásról. Úgy tudjuk, hogy a támadók a befogadó állomáson tokostól rúgták be az ajtót, hogy elégtételt vegyenek a szombat hajnali támadásért.

A rendőrség a két verekedés után összesen 17 embert hallgatott ki. Ellenük csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást. Hogy pontosan miért vesztek össze, azt egyelőre nem tudják a rendőrök, de a verekedésnek valószínűleg se etnikai, se nemzetiségi oka nincs. A három súlyos sérültet jelenleg is a Debreceni Kenézy kórház traumatológiai osztályán ápolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában