Helyi közélet

2008.03.06. 08:39

Autószalonok eladósorban; nem megy a bolt

<p>Debrecen - A magyarországi autószalonok száma nagyjából 1100, tulajdonosaiké azonban az elmúlt három évben 720-ról mintegy 600-650-re csökkent. A folyamat megyénkben is érzékelhető...</p>

Megtörtént (vagy legalábbis elkezdődött) tehát az a folyamat, amit hivatalosan tulajdon(os)i koncentrációként szokás emlegetni, nem hivatalosan pedig úgy, hogy "a nagy halak megeszik a kicsiket". A piaci viszonyok átrendeződése országszerte (így Hajdú-Biharban is) összefüggésben van azzal, hogy az eladások tavaly (sem)

úgy alkultak, hogy azzal a márkakereskedők különösebben dicsekedhettek volna.

Debrecenben például van olyan japán autómárka, amit rövid idő alatt már a harmadik kereskedő próbál a piacon tartani. Arra is akad példa, hogy ugyanazon a márkacsaládon belül az egyik kereskedő "kivásárolja" a másikat, az pedig már szinte természetes, hogy ha egy márkát hosszú évekig csak egy helyen lehetett kapni, annak a forgalmazásában hirtelen más szakmabeliek is fantáziát látnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában