Helyi közélet

2007.12.14. 16:37

Változások a tüdőszűrésben

<p>Debrecen – Változások történtek a debreceni tüdőszűrésben – tudtuk meg a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. december 14-i, pénteki sajtótájékoztatóján.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/valtozasok-a-debreceni-tudoszuresben/cn/haon-news-hbn_01-20071214-040941"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>változások a tüdõszûrésben [.pdf - 73KB]</B></A></p>

Megszűnt a városban a kötelező szűrés, mert a TBC előfordulási gyakorisága az előírt határérték alatt van, ( vagyis 100 ezer emberből kevesebb mint 25-en fertőzöttek) ezért a lakosság a későbbiekben nem kap majd behívót.

Vizitdíj mentes és beutaló köteles a vizsgálat abban az esetben, ha a háziorvos konkrétan tbc kizárására kéri, de vizitdíjat kell fizetni akkor, ha például erősen dohányos, középkorú személy tüdőrák szűrését javasolja. A vizsgálat teljes árát – vagyis 2000 forintot – ki kell fizetni, ha saját kezdeményezésre, illetve foglalkozás-egészségügyi célból történik a vizsgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában