Helyi közélet

2007.12.27. 09:43

Állatok karácsonya a Nagyerdei Kultúrparkban

<p>Debrecen&#160; – A Nagyerdei Kultúrparkban a hagyományokhoz híven tegnap délelőtt rendezték meg az állatok karácsonyát. A programok 9 órától kezdődtek szakvezetéssel kísért állatkerti sétával.<br /> &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/madaretetes-telen--biro-lajos/cn/haon-news-hbn_01-20071227-023134"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Madáretetés télen- Bíró Lajos [.pdf - 333KB]<br /> </B></A><dia width="850" height="630" alt="Állatok karácsonya a Nagyerdei Kultúrparkban 2007.12.27"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_llatok_kar_csonya_a_Nagyerdei_Kult_rparkba/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Állatok karácsonya a Nagyerdei Kultúrparkban 2007.12.27" /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Vizil%C3%B3h%C3%A1z.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A kutyagolás során az érdeklődők belülről is megtekinthették a tavasszal nyíló új medvekifutót.
A hidegtől kipirosodott arcú gyerekek élvezték a sétát és az állatok ünnepiebédjének felszolgálását.
Bíró Lajos a Pápua Új-Guinea élővilágát kutató természettudós emlékére rendezett kiállítás megnyitóján Porcsalmy János méltatta a méltán világhírű zoológus érdemeit.

Új lakóhely

Impozáns, színes épület az új Vízilóház-Majomház, mely egy 80 milliós beruházás volt.
Egyik felében a fehérkezű gibbonok a természeteshez nagyon hasonlító élettéren mozoghatnak, ugrálhatnak. Magyarországon egyedülálló egyedek, mert Lánocska és Jerry utódokat is nevelnek. Jelenleg két kis majmuk van.
A ház másik részének lakója Linda és Sigfried, a Nílusi vízilovak.
Új helyükön nagyon otthonosan mozognak, szeretik.
Karácsonykor egymást ajándékozzuk meg, s idén sem feledkezünk meg az állatokról. Ez a ház méltó lakhelyül szolgál majd. A debreceniek szeretik az állatkertet. Fontos a látogatók és az állatok szempontjából is, hogy tovább folytatódjanak a fejlesztések. – mondta Halász JánosDebrecenalpolgármestere, aki ünnepélyesen átadta az épületet.

Téli etetés

A madarakat kedvelők tanácsokat kaphattak téli etetéshez.
– Az első és legfontosabb szabály, hogy ha elkezdtük az etetést, ne hagyjuk abba. Napraforgómagot, hájat és sózatlan szalonnát is szívesen fogadnak a kis állatok – tájékoztatta az érdeklődőket Konyhás István, a Madarász ovi vezetője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában