Helyi közélet

2007.12.26. 13:38

Kisebbségi gyűlés Biharkeresztesen

<p>December 21-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében kisebbségi gyűlést-közmeghallgatást tartottak Biharkeresztesen.</p>

A gyűlés napirendi pontjai az oktatás, a munkaügy és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat működése voltak, de a résztvevők bármilyen őket érintő-érdeklő témával kapcsolatban tehettek fel kérdéseket.

Mohácsi Géza, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint a jelenlévők azonban a legfontosabb kérdéseket nem tették fel. Nem érdeklődtek például az EU-s pályázati lehetőségekről, a tanulmányi ösztöndíjakról, a szennyvízdíjról, az ivóvíz minőségéről. Ezek helyett azon „lovagoltak”, hogy a Cigány Kisebbségi Önkormányzat miért nem ad nekik anyagi támogatást.

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat pozitívan értékelte és elfogadta viszont Barabás Ferenc polgármester javaslatát, miszerint a kisebbségi önkormányzat, az óvoda, az iskola és a családsegítő képviselői között párbeszédet kell indítani a nevelés legégetőbb kérdéseiről, feladatairól.

A közmeghallgatás után kulturális műsor következett, melynek keretében Liszter Sándor énekes és a Vadrózsák hagyományőrző táncegyüttes lépett fel.

Jelen voltak:

Mohácsi Géza, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke
Barabás Ferenc polgármester
Balogh Antal, a Megyei Cigányönkormányzat képviselője
Gallya István, az Országos Cigányönkormányzat elnökhelyettese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában