Helyi közélet

2007.12.18. 14:48

"Hibázott a munkatársam" - mondta a polgármester

<p>Püspökladány - Erősen megvezetve érzik magukat a Sárrét polgármesterei közül néhányan egy hirdetésben feladott levél aláírása okán. A levél az országgyűlési képviselőt szólította fel, hogy ne szavazza meg az új egészségügyi törvényt.</p>

Annak okán, ahogyan a püspökladányi polgármesteri hivatal egyik munkatársa igyekezett begyűjteni aláírásukat a Csontos János országgyűlési képviselőnek címzett, az egészségügyi törvényre nemmel való voksolásra felszólító levélhez.

Ahhoz a levélhez, amelyik a pénteki lapszámunkban fizetett hirdetésként jelent meg. Többen meglepetten halották, hogy azt a bizonyos irományt nem közvetlenül adják át a képviselőnek, hanem a napilapon keresztül szólítják fel, hogyan szavazzon.

A Sárrét 13 polgármestere közül információnk szerint 5 nem írta alá a levelet, miközben a hirdetésben négyőjük neve aláíróként szerepelt. Ezt is kifogásolták a polgármesterek a hirdetési szöveg tartalma, stílusa, valamint az aláírás szervezés módja mellett.
- Abban hibázott a munkatársam, hogy az idő rövidsége miatt nem várta meg, hogy mindenki aláírja a szöveget, a telefonos egyeztetéskor elhangzott beleegyezést fogadta el a hirdetés feladásához - tájékoztatta a naplót Arnóth Sándor, Ladány polgármestere, a településtársulás vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában