Sziréna

2024.03.07. 11:04

Ittasan borult az árokba autójával egy férfi Hortobágyon – a rendőrök befejezték a nyomozást

Haon.hu

A járőrök még a helyszínen elvették a jogosítványát

Forrás: police.hu

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt folytatott eljárást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság egy jászberényi lakos ellen – tudatta a police.hu közlésében.

Az adatok szerint a férfi épp otthonába tartott autójával 2023. október 30-án este, amikor Hortobágy belterületén lesodródott az úttestről, és felborult. A járőrök alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket jelzett. Előállították, a vezetői engedélyét pedig a helyszínen elvették. A sofőr kihallgatásán elismerte felelősségét a baleset okozásáért.

A balmazújvárosi rendőrök elvégezték a nyomozást, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
Szeszes ital fogyasztásának hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában