Vádemelés

2024.02.29. 08:45

Durván elfajult a családi veszekedés, késeléssel vádolta meg feleségét a dühös tiszacsegei férfi

A férfi egy veszekedést követően telefonált a rendőrségre, akik egyből a helyszínre siettek, ott derült ki, hogy pontosan mi is történt.

Haon.hu

A helyszínen derült ki, hogy nem minden úgy történt, ahogy a férj állította

Forrás: illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint a vádlott és felesége a bűncselekmény elkövetésének időpontjában Tiszacsegén éltek. 2023. november 17-én az esti órákban összevesztek, a veszekedésük odáig fajult, hogy a dühös férfi mobiltelefonon felhívta a rendőrséget és bejelentést tett, miszerint röviddel azt megelőzően a tiszacsegei otthonukban a felesége őt késsel megszúrta és vérző sérülése van - számolt be róla közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A bejelentést követően a balmazújvárosi rendőrök rövid időn belül a helyszínre mentek, az intézkedés során meghallgatták a férfit és a feleségét is, majd a helyszínen a vádlott a rendőrök előtt feltárta bejelentésének valótlan voltát, a felesége őt semmilyen módon nem bántalmazta és nem is fenyegette meg, csak szóban vitatkoztak.

A tények helyszíni tisztázását követően a rendőrök a vádlott valótlan bejelentése miatt ellene büntetőeljárást indítottak.

Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában