Sziréna

2023.12.07. 15:56

„Tesó, add a kést!” – véres támadás egy bocskaikerti házban

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Haon.hu

A rendőrök befejezték a nyomozást

Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 24 éves férfit idén július 21-én bocskaikerti otthonában látogatott meg a cimborája. Iszogatni kezdtek, jól érezték magukat, azonban felmerült egy korábbi nézeteltérésük, és összevitatkoztak. Szó szót követett, majd egymásnak estek. A verekedésre ért haza a házigazda 27 éves testvére. A 24 éves férfi kért a bátyjától egy kést dulakodás közben, amivel többször megszúrta ellenfelét– közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság Facebook-oldala.

Hozzátették:

a 30 éves sértett még a saját lábán távozott az ingatlanból, azonban később a kórházban kiderült, hogy súlyos sérüléseket szenvedett.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indítottak eljárást a testvérpárral szemben. Az orvos szakértői vélemény szerint a sértett pusztán a szerencsének köszönheti, hogy nem szenvedett életveszélyes vagy akár halálos sérüléseket. A bántalmazás módja és eszköze ugyanis alkalmas volt erre. A bűnügyesek azt is kiderítették, hogy az idősebb testvér nemcsak odaadta a kést öccsének, hanem később ő rejtette el a kertben.

Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek, a fiatalabb férfit a nyomozók őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Testvére szabadlábon védekezhet.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában