Vádat emelt az ügyészség

2024.02.15. 08:42

Durván elfajult a szoboszlói kocsisok közötti konkurenciaharc

Egy nyári estén pattant ki konfliktus a fürdőváros egyik forgalmas helyén.

Haon.hu

Az ügy vádlottja pénzbüntetést kaphat

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot az ellen a férfi ellen, aki megverte üzleti ellenfelét, tájékoztatott csütörtökön a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett, valamint családtagjaik Hajdúszoboszlón évek óta sétakocsikáztatással foglalkoznak életvitelszerűen, a kialakult gyakorlat szerint mindkét család egyszerre, egy időben két-két lovas kocsit hajt. Ezen üzleti vállalkozásból eredően a két család közötti viszony egyre jobban megromlott, és a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a vádlott és a sértett kifejezetten haragos viszonyban állt egymással – olvasható a közleményben.

Forgalmas helyen tört ki a balhé

Tavaly augusztus 18-án 20.45 perc körül a vádlott is és a sértett is Hajdúszoboszló egyik frekventált területén várakozott a lovas fogattal,

amikor a vádlott fellépett a sértett kocsijára, és a bakon ülő férfit a ruházatánál fogva megragadta, rángatta és trágár szavakkal illette, majd egyszer az orrtájékába fejelt.

A fentieket észlelve a közelben lévők egyike a sértett segítségére sietett, azonban a feldühödött vádlott rátámadt, és egyszer tenyérrel arcul ütötte őt. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott bántalmazása következtében haragosa, a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel az elkövetés módjára, a sérült testtájékra, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult – írta az ügyészség. Az esetről akkoriban portálunk is beszámolt:

Az ügyben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozott.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában