Sziréna

2024.01.11. 09:32

Isten szeme mindent lát – templomi tárolóból lopott egy férfi vámospércsen

Az elkövető 145 ezer forint értékű műszaki cikket vitt el.

Haon.hu

Sövényvágót, robbanómotoros földfúrógépet és robbanómotoros fűkaszát is elvitt

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki egy templom udvarán lévő zárt helyiségből műszaki cikkeket vitt el – tudatta csütörtöki közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2023. január 29-e és január 30-a közötti, pontosabban meg nem határozható időpontban értékszerzés végett megjelent a vámospércsi református templomnál, annak udvarára a kerítésen keresztül bemászott, majd az ottlévő három garázs ajtaját kézzel kifeszítette, azonban ott nem talált számára értékes tárgyat. Ezt követően az udvaron lévő tároló ajtaját is felfeszítette puszta kézzel, majd onnan elvitte az egyházközösség tulajdonában lévő sövényvágót, robbanómotoros földfúrógépet és robbanómotoros fűkaszát. 

A férfi cselekményével 145. 000 forint lopási kárt okozott, amely nem térült meg.

A sértett képviselője az eljárás során kérte az okozott kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő. Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában