Kék hírek

2024.01.17. 08:33

Mosogatás után szúrt a tiszacsegei nő, aztán ő maga hívta a mentőket

Emberölés kísérlete miatt küldené őt börtönbe az ügyészség.

Haon.hu

Vádat emeltek a visszaeső vádlott ellen

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a vita hevében egy konyhakéssel mellkason szúrta élettársát – olvasható a főügyészség szerdai közleményében.

A vádirat szerint a vádlott és élettársa, a sértett Tiszacsegén éltek. 2022 augusztusától kezdődően féltékenység, illetve egyéb párkapcsolati probléma miatt köztük gyakran voltak viták és veszekedések, élettársi kapcsolatuk folyamatosan romlott.

2022. december 16-án a sértett egyik rokonával az otthonában tartózkodott, italoztak. A vádlott gyerekeivel 18 óra körül érkezett haza, és látta, hogy élettársa ittas. Miután elfogyott az alkohol, a sértett elment otthonról, hogy vegyen. A férfi 20 óra körül ért haza egy nagy üveg itallal, ami miatt a vádlott kérdőre vonta, miközben a konyhában mosogatott.

Ekkor köztük újra veszekedés támadt, a sértett kiment a konyhából a folyosóra, ekkor a feldühödött vádlott a mosogató mellől felvett egy nagy konyakést, és a sértett után ment, akinek először a bal felkarját vágta meg, majd egy gyors mozdulattal mellkason szúrta őt

– részletezi az esetet az ügyészségi közlemény.

Mivel a sértett erősen vérzett, ezt látva az asszony hozzá mentőt hívott.

Ahogy arról korábban írtunk, amikor a késelés akkor történt, amikor a gyerekek a házban aludtak. A szomszédok korábban elmondták, hogy jól ismerik a párt, korábban nagyobb veszekedéseket nem hallottak, de ahogy fogalmaztak, aznap zengett a ház.

Az ügyészség a mostani közleményében hozzátette: a sértett mellkasát ért szúrás 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülés volt.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A vármegyei főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá az elkövetés eszközéül használt konyhakést kobozza el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában