Sziréna

2024.01.30. 11:45

14 alkalommal használta a körösszakáli fiatal annak a kártyának az adatait, amit egy nyitott autóból vett ki

Több mint 35 ezer forint kárt okozott ezzel a csaló.

Haon.hu

A Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya őrizetbe vette, és indítványozta letartóztatását

Forrás: police.hu

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság január 26-án, miután egy 53 éves körösszakáli férfi bejelentette, hogy valaki több alkalommal jogosulatlanul használta bankkártyáját. Több mint 35 ezer forint kárt okozva ezzel. A nyomozók még aznap azonosították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki – olvasható a police.hu közlésében. 

A 18 éves helyi fiatal nem tagadott, elmondta, hogy a kártyát a sértett nyitott kocsijából vette ki, leírta az azon található adatokat, később pedig visszarakta az autóba. Több esetben sikeresen használta azt, elsősorban online fogadásra, vásárlásra, de sikertelen próbálkozásai is voltak. A Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya őrizetbe vette, és indítványozta letartóztatását.

A rendőrség felhívja a figyelmet: ellenőrizze, hogy bezárta-e autóját!

  • Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót, akkor is, ha pár perce száll ki! Kiszállás után ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó beélesítését!
  • Táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t, egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, okmányokat ne hagyjon az utastérben (még a kesztyűtartóban sem)!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában