Sziréna

2023.12.27. 08:26

Közel tízmillió forint értékű hamisított ruhát és parfümöt találtak egy hadházi boltban

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt.

Haon.hu

Az üzletben mindhárom ellenőrzés során számos olyan terméket találtak, melyeken ismert világmárkákat tüntettek fel, de valójában az eredetire hasonló, silányabb minőségű áruk voltak

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Tizenhárom rendbeli, folytatólagosan elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő nő ellen, aki hamis termékeket árult üzletében – tudatta közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint az elkövető egy hajdúhadházi divatáruboltot üzemeltet. A boltban 2020 júliusa és 2021 szeptembere között háromszor végeztek ellenőrzést és próbavásárlást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselői. Az üzletben mindhárom ellenőrzés során számos olyan ruhaneműt és parfümöt találtak, melyeken ismert világmárkákat tüntettek fel, de valójában az eredetire hasonló, silányabb minőségű áruk voltak. A nő nem rendelkezett az áruk beszerzését igazoló számlával, és a védjegyjogosultak sem engedélyezték termékeik árusítását.

Az ellenőrzések során összesen 13, védjegyoltalom alatt álló márka termékeit foglalták le a pénzügyőrök, melyek együttes értéke közel tízmillió forint.

Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a legfoglalt árukat pedig kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában