Kék hírek

2023.12.14. 20:38

Pokoli fegyvereket macgyverezett össze a debreceni börtönben, hogy megölje az ügyészt

A terve viszont már a meghallgatásra szállítása előtt meghiúsult. A sokáig külföldön bujkáló férfit kedden tartóztatták le.

Haon.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet épülete

Forrás: bv.gov.hu

Emberölés előkészületének bűntette miatt rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója december 12-én annak a férfinak a letartóztatását, aki meg akarta ölni a vele szemben eljáró ügyészt, olvasható a Nyíregyházi Törvényszék honlapján.

Mint írták, a megalapozott gyanú szerint D.Zs. gyanúsított 2017 novemberében a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését, ahol fogpiszkálókból szúróeszközt, valamint egy fogkefe nyelének megolvasztásával, annak kihegyezésével és borotvapengék hozzáerősítésével szúró - és vágóeszközt készített, majd azt a cipőjébe rejtette.

Célja az volt, hogy a meghallgatásra szállítása során a vele szemben eljáró ügyészt megölje és az ügyészségről megszökjön, azonban a kiszállítása előtti ellenőrzésen a büntetésvégrehajtási intézet munkatársa megtalálta az eszközöket, és elvette azokat a férfitől

– derült ki a híradásból.

A rendelkezésre álló iratok alapján a bíróság megállapította, hogy 2018-ban D.Zs.-vel szemben a Debreceni Járásbíróság az előtte folyamatban lévő büntetőügyben elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, azonban mielőtt felhelyezték volna rá a mozgását nyomon követő technikai eszközt, a férfi a hatóságok elől külföldre szökött. 

Őt európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyság területén fogták el, és szállították vissza Magyarországra 2023 augusztusában. Jelenleg vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

Megállapította továbbá a bíróság, hogy a gyanúsított Magyarországon állandó lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, személyi - és egzisztenciális körülményei rendezetlenek, azonban több idegen nyelven beszél és külföldi kapcsolatai révén is fokozott mobilitással rendelkezik. Mindezekre tekintettel fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezés esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte letartóztatását – áll a közleményben.

A végzés végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában