Sziréna

2023.11.13. 12:53

Debreceni és környékbeli építkezésről vittek, amit csak tudtak, amíg a rendőrök el nem vitték őket

Haon.hu

Ezzel a járművel indultak útnak a gyanúsítottak

Forrás: police.hu

A szomszédok március 17-én éjjel tettek bejelentést a rendőrségre arról, hogy a velük szemközti építkezésen megjelent két férfi egy teherautóval és sietve pakolni kezdtek cementeszsákokat a gépjármű rakterébe. A két idegen a rendőröket meglátva azonnal futásnak eredt, de messzire nem jutottak, elfogták őket - írja a police.hu.

Forrás: police.hu

Mint írják, a nyomozók hamar rájöttek, hogy nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, ami a számlájukra írható. Az elfogásukat megelőző hónapokban összesen 11 építkezésre törtek be Debrecenben és környékén. Vittek mindent, amit csak tudtak, cementet, dübeleket, szerszámokat, gépeket. Az is kiderült, hogy a pallagi esetnél hátrahagyott kisteherautó nem az övék volt. Napokkal korábban egy debreceni telephelyről elkötötték, három építkezést megjártak vele, majd visszaparkoltak, mintha mi sem történt volna. Másnap este gázolajat csapoltak le egy kamionból, megtankolták a teherautót és Pallagnak vették az irányt.

Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 12 rendbeli lopás és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a két hajdúsámsoni lakossal szemben. Kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte a 25 éves férfi letartóztatását, 18 éves társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet. A bűnügyesek kutatást tartottak a gyanúsítottaknál és tucatnyi szerszámgépet, valamint építőanyagot találtak és foglaltak le tőlük. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában