Összefoglaló

2023.10.02. 08:37

Háromezer négyzetméteren égett a tarló Berettyóújfaluban hétvégén

Több helyre siettek a tűzoltók, egy balesetnél is be kellett avatkozniuk.

Haon.hu

Debrecenben egy lehasadt faághoz riasztották a lánglovagokat

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Berendezési tárgyak égtek vasárnap hajnalban egy lakóház udvarán Derecskén, a Móricz Zsigmond utcában. A tűz átterjedt a melléképület tetőszerkezetére is. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották a tüzet – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Vasárnap délelőtt kétszáz négyzetméteren égett a kukorica tarló Nagyrábé külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Lehasadt egy faág és egy épület tetejére lógott Debrecenben, a Kishegyesi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók létrán keresztül vágták le az ágat.

Háromezer négyzetméteren égett a tarló Berettyóújfaluban, a Tinódi utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Szalmabálák és trágya égett vasárnap Komádiban, egy tanya mellett. A lángokat a komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltották két vízsugárral, munkájukat egy erőgép is segítette.

Kétszáz négyzetméteren égett a gaz és avar Hajdúhadházon, a Viola utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, a kiérkezésükre a tüzet az ott lévők eloltották. A tűzoltók végül az utómunkálatokat végezték el egy vízsugárral.

Vasárnap este Komádiban, a Dózsa György utcában egy személyautó az árokba hajtott. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Az autó füstölt, ezért az egység egy vízsugárral avatkozott be.

A rendőrök 35 személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában három személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amik közül egy súlyos, kettő pedig könnyű sérüléssel végződött – tudatta police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány 19 személyt fogott el, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, öt embert a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, négy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 35 személyt állítottak elő, ebből 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 14 esetben történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában