Sziréna

2023.10.02. 08:20

Hamis telefonalkatrészeket forgalmaztak Hajdú-Biharban – lebuktak

Több mint 2500 darab hamis eszközt foglaltak le a pénzügyőrök.

Haon.hu

A termékekkel okozott vagyoni hátrány több mint tízmillió forin

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az Apple és a Huawei jogosulti képviselői kérték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését egy magyar telefonalkatrész kereskedő ellenőrzésében. Szlovéniában bukott meg először egy szállítmány, ahol több ezer hamis telefontartozékot semmisített meg a külföldi hatóság. Azonnal beindult a láncreakció, és a termékek magyarországi képviselőinek, valamint a külföldi és a magyar vámhatóságok információcseréinek köszönhetően hamar felgöngyölítették a szálakat – olvasható a NAV hétfői közleményében.

Egy Hajdú-Bihar vármegyei telefonalkatrészeket forgalmazó üzlet raktárának teljes tartalmát vizsgálták át a márkák szakértői a pénzügyőrökkel közösen. Hamis töltőkábelektől, adapterektől és csatlakozóktól roskadoztak a raktári polcok.  Az eredeti márkajelzéssel megegyező külsejű, logóval ellátott kiegészítőkkel az üzletek megtévesztették vevőiket, miközben a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták azokat forgalomba. A 2561 darab hamis eszközt azonnal kivonták a forgalomból, mivel azok akár életveszélyesek is lehetnek.

A termékekkel okozott vagyoni hátrány több mint tízmillió forint, a pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt indítottak eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában