Lezárt nyomozás

2023.09.15. 10:56

Lopásokból és besurranásokból élt eddig a kabai rabló: legutóbb egy idős nénihez tört be Konyáron

Az ügyben a Derecskei Rendőrőrs nyomozott.

Haon.hu

Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében olvasható, hogy Konyáron egy 80 éves nyugdíjas tett bejelentést a rendőrségre május 17-én délután arról, hogy egy férfi megtámadta a kertjében és pénzt követelt tőle. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a rendőrök nagy erőkkel a helyszínre mentek és több egység is a férfi keresésébe kezdett. Hamar beazonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene. A 25 éves kabai lakos két napig bujkált, elment Szolnokra, majd visszajött Konyárra. Menet közben még egy helyi férfihoz is betört, tőle élelmiszereket és alkoholt lopott, ezután pedig egyik ismerősénél húzta meg magát. A rendőrök itt fogták el, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi jártas volt a kis településen. Előbb egy helyi kocsmába akart betörni, menet közben azonban kiszúrta a kertjében dolgozó nőt. Letámasztotta a biciklijét a háza előtt, bemászott a kerítésen, megragadta a sértettet, befogta a száját és pénzt követelt tőle.

Áldozata csak annyit kért, hogy ne bántsa és ha megkapja a pénzt távozzon a portájáról.

Alig 4000 forintot zsákmányolt, majd felpattant a kerékpárjára és elhajtott. Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók azt is kiderítették, hogy több betörés és lopás is a férfi nevéhez köthető, ezeket sem tagadta. Rendszeresen lopásokból, besurranásokból szerezte a pénzét.

A Derecskei Rendőrőrs rablás, valamint kétrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek – zárta közleményét a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában