Sziréna

2023.09.27. 08:19

Vádemelés lett egy simának induló temetőlátogatásból Hajdúhadházon

A két férfi meglátta, hogy zárva van a kapu, ekkor kezdődtek a gondok.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja azt a két férfit, akik nem vették tudomásul, hogy a köztemető bezárt, áll a vármegyei főügyészség közleményében.

Az esetet kifejtve azt írták, a két elkövető március 28-án kora este érkezett a hajdúhadházi köztemetőhöz, de annak kapuját zárva találták, mert a temető 18 órakor bezárt.

A két férfi azonban mindenáron be akart menni, ezért kézzel benyomták az elektromos kapu egyik szárnyát. A kapu automatikája és a tartókonzol egyike emiatt letört, a másik konzol pedig eldeformálódott.

Az elkövetők a megrongált kaput résnyire kinyitották, és bementek a temetőbe, ahonnan nem sokkal később távoztak. Tettükkel több mint 95 ezer forint kárt okoztak a temetőt üzemeltető önkormányzatnak, ami nem térült meg, ezért a hajdúhadházi rendőrök nyomozása során a sértett kérte kárának megfizetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a két férfit kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a két férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki, és kötelezze őket a sértett kárának megfizetésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában