Átadó

2024.05.09. 16:41

Duplájára nőtt a püspökladányi bölcsőde férőhelyeinek száma – fotókkal, videóval

Hivatalosan is átadták a megújult intézményt csütörtökön. A püspökladányi bölcsőde bővítése mellett korszerűbbé vált két óvoda épülete is.

Bekecs Sándor

Borsos László alpolgármester (balról), Pajna Zoltán vármegyei elnök, Tóth Lajos polgármester, Galgócziné Gyányi Edit, a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény vezetője, Vadász Ferenc alpolgármester és Bodó Sándor országgyűlési képviselő vágtak szaladot a püspökladányi bölcsőde átadóján

Forrás: Czinege Melinda

Két új csoportszobával bővült a püspökladányi Margaréta Bölcsőde, a fejlesztésre mintegy 250 millió forint uniós forrású támogatást nyert az önkormányzat. A beruházás eredményeként a településen 24-ről 48-ra bővült a bölcsődei férőhelyek száma. Mindemellett teljeskörű energetikai felújítást végeztek a Szivárvány Óvodán, ahol cserélték a nyílászárókat, akadálymentesítették az épületet és napelemes rendszert telepítettek; továbbá akadálymentesítették a Napfény Óvoda épületét, s telepítettek rá napelemes rendszert. A püspökladányi bölcsőde beruházásának hivatalos átadóját május 9-én tartották. – A jövőt építjük, hiszen azoknak a gyerekeknek alakítottuk ezt az épületeket, akik a bölcsőde és óvoda szolgáltatásait igénybe veszik. Ők jelentik a jövőnk biztonságát – fogalmazott köszöntőjében Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke. 

püspökladányi bölcsőde, óvoda
Pajna Zoltán köszöntőjében méltatta a városvezetőség és az intézmény dolgozóinak munkáját
Fotó: Czinege Melinda

Mint kifejezte, hatalmas munka hárul az intézmény nevelőire, pedagógusaira, hiszen a gyerekek tőlük tanulják el a figyelemmel, fegyelemmel, helyes magatartással kapcsolatos szokásokat, melyek végigkísérik őket életük végéig. A beruházás viszontagságaira utalva megjegyezte, nincs lehetetlen abban a városban, ahol olyan jó és együttműködésre kész közösség, önkormányzat, képviselő-testület és intézmény működik, mint Püspökladányban.

Pajna Zoltán beszédében kitért arra, is a 2014-2020-as uniós finanszírozási ciklusban 1500 milliárd forint támogatásból fejleszthettek a vármegyében, ebből 117 milliárd forint jutott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataira. Hozzátette, a TOP Plusz fejlesztései Püspökladányban is elindultak. Kiemelt projekt lesz egy megújuló energiához kapcsolódó fejlesztés a városban.  

püspökladányi bölcsőde, óvoda
Szép, modern és nagyobb lett a püspökladányi bölcsőde
Fotó: Czinege Melinda

Modern intézmény lett a püspökladányi bölcsőde

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, impozáns, modern környezet várja a gyerekeket a megújult püspökladányi bölcsődében. 

Minden intézmény fejlesztésénél fontos, hogy olyan körülményeket alakítsunk ki, ahová nyugodt szívvel adják be a szülők a gyermekeiket

– fogalmazott. Hozzátette, a megfelelő környezet mellett fontos a szakmai munka is, a bölcsőde gyermekei minden gondoskodást, képzést megkapnak, ami szükséges számukra. A honatya köszönetét fejezte ki az önkormányzat és az intézmény dolgozóinak munkájáért, a képviselő-testület tagjait, a városvezetőséget pedig arra kérte, hogy ne álljanak meg a munkával, folytassák az intézmény fejlesztését, pótolják a még hiányzó korszerűsítéseket. 

Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere elmondta, az elmúlt két év alatt tíz óvodai- és bölcsődei csoportot korszerűsítettek a városban. Egyebek mellett másfél éve adták át a Nyitnikék Óvoda négy új csoportját. A mostani fejlesztés ismertetéséből elmondta, a 2016-ban indult projekt négy közbeszerzést is megélt, ezért is húzódott el ennyire a fejlesztés. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában