Sziréna

2023.09.15. 11:59

Kis híján halálra vertek egy férfit Debrecenben – az ügyészség előkészítő ülést tart az ügyben

Az áldozat az orvosi ellátása után eltűnt, a rendőrség körözést adott ki rá és élettársára.

Haon.hu

A sértett életét az orvosi beavatkozás mentette meg

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Előkészítő ülést tart szeptember 18-án a Debreceni Törvényszék annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben minősített emberölés bűntett kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség – olvasható a törvényszék közlésében.

A vádirat szerint 2022. május 2-án este a sértett az élettársával együtt a fiatalkorú elkövető debreceni lakóhelyén tartózkodott, ahol együtt szeszes italt fogyasztottak. A felnőttkorú vádlott 21 óra körül felszólította az akkor már ittas sértettet, hogy hagyja el a házat. A férfi elment, de egy üveg itallal a kezében továbbra is az utcában maradt. Ezt észrevette a felnőttkorú vádlott, kiment hozzá, és vitatkozni kezdtek, majd olyan nagy erővel megütötte a sértett fejét, hogy a férfi hanyatt esett, rövid időre még az eszméletét is elvesztette. A vádlott odalépett a magatehetetlen férfihoz, akit többször megütött a fején, majd átkutatta a zsebeit.

Ekkor ment ki a házból a fiatalkorú társa, aki előbb csak figyelte az eseményeket, majd ő is ütni és rúgni kezdte a földön fekvő férfi fejét, és segített átkutatni ruházatát. A sértettnél nem találtak semmit, majd próbálták felállítani, de végül visszalökték a földre, ahol durva módon tovább bántalmazták. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mivel a vádlottak a férfi fejét, életfontosságú szerveit ütötték és rúgták, szándékuk a védekezésre képtelen áldozat életének kioltására irányult, életét az orvosi beavatkozás mentette meg. A sértett az orvosi ellátását követően élettársával ismeretlen helyre távozott, a felkutatásukra tett intézkedések a nyomozás során nem vezettek eredményre, ezért a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság elrendelte a körözésüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában