Sziréna

2023.08.11. 12:10

Négy autót próbált meg feltörni egy férfi Debrecenben – a rendőrök befejezték a nyomozást

Felnit akart lopni, ám az nem sikerült, ekkor döntött úgy, hogy elköt egy autót.

Haon.hu

A 33 éves férfi négy gépkocsit próbált meg feltörni Debrecenben, egyszer sem járt sikerrel

Forrás: police.hu

A rendőrségre egy nő tett bejelentést 2022. március 21-én hajnalban arról, hogy valaki épp próbálja feltörni az autóját Debrecenben. Több egység is azonnal a helyszínre sietett, majd a kapott személyleírás alapján az elkövető keresésébe kezdtek. Nem sokkal később egy közeli utcában figyelmesek lettek egy férfira. Igazoltatták, majd kérdőre vonták a hajnali sétáját illetően. Az egyébként tiszaörsi lakos zavart, összefüggéstelen válaszokat adott az egyenruhások kérdéseire, ezért előállították a rendőrkapitányságra – tudatta közlésében a police.hu.

Forrás: police.hu

Kihallgatásán a 32 éves férfi már részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak. Az eredeti célja az volt, hogy alufelnit fog lopni a saját autójára. Egy parkoló jármű felnijéről letekerte a csavarokat, azonban a következő lépésnél már akadályba ütközött, nem tudta levenni a kerekeket. Ezt követően döntött úgy, hogyha felnit nem tud lopni, akkor elköt egy gépkocsit, amivel hazamegy.

Forrás: police.hu

Összesen három autót próbált meg feltörni. Az elsőnek az ablakát akarta betörni egy betondarabbal, a másodiknak a motorháztetőjét feszítette fel, míg a harmadiknál a csomagtéren keresztül akart bejutni az utasterébe. Egyik esetben sem járt sikerrel, azonban a járműveket megrongálta.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntett kísérlet, valamint lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit. A rendőrök a nyomozást elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában