Sziréna

2023.08.02. 08:40

Potyázó pár húzott le súlyos pénzekkel egy debreceni hotelt

Kicsekkolás után köddé váltak, most vádat emeltek ellenük.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Fotó: Kamil Macniak

A Debreceni Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat az ellen a pár ellen, akik hosszabb időt töltöttek egy szálláshelyen, majd onnan fizetés nélkül távoztak, közölte a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak élettársak, akik tavaly július elején elhatározták, hogy egy debreceni hotel szolgáltatásait fogják igénybe venni huzamosabb időre, azonban annak ellenértékét nem fogják kifizetni.

Július 5-én egy debreceni szálláshelyen tizenkét éjszakára foglaltak szobát, a sértett által előre kért 14 ezer forintot, egy éjszaka árát a terheltek még aznap kifizették. Ezt követően 12 napon át igénybe vették a hotel szolgáltatását, majd ezt követően onnan fizetés nélkül távoztak.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlottak cselekményükkel 154 ezer forint kárt okoztak a sértettnek.

Mint arra rámutatnak,

az elkövetőknek a foglalás időpontjában nem állt szándékukban a szolgáltatás árának kifizetése, anyagi helyzetüknél fogva erre lehetőségük sem volt, így a sértettet tévedésbe ejtve okoztak kárt.

A vádlotta elérhetetlenekké váltak, miután elhagyták a hotelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során azonban a pár az okozott kárból 60 ezer forintot megtérített.

A Debreceni Járási Ügyészség a többszörös visszaeső férfi vádlott és az élettársa ellen társtettesként, kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a férfit elzárás büntetésre ítélje, míg a nőt intézkedésként hosszabb időre bocsássa próbára, továbbá a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában