Szörnyű tűzeset

2023.08.15. 14:53

A pusztító lángok közé rohant a nagyrábéi Erzsébet, hogy kimentse alvó gyermekét

A család otthona múlt pénteken vált szinte semmivé, támogatásukért a polgármester is kampányt indított.

Haon.hu

A tető teljesen odalett

Forrás: BorsOnline / olvasói fotó

Portálunk is beszámolt arról a pusztító tűzről, amely egy hetvenöt négyzetméteres lakóépületben és a szomszédos tárolóban tombolt Nagyrábén még augusztus 11-én. 

A Bors az esettel kapcsolatban arról írt, hogy

egy háromgyermekes család háza égett le szinte teljesen.

A tűzről az oltás alatt a helyszínen tartózkodó Tiszai Károly polgármester is posztolt közösségi oldalán, arra kérve a helyieket, ha tudják, támogassák a családot. A bulvárlapnak a bejegyzés nyomán sikerült elérnie a károsultakat. A családanya, Erzsébet könnyek között mondta el, hogy a tűzeset a reggeli órákban történt, férjével már dolgozni voltak, amikor a szomszédjuk kétségbeesetten hívta fel, hogy ömlik a konyhájukból a füst. A szülők hazaérve azt látták, hogy mindenhol ömlött a füst, és már több helyen a lángok is felcsaptak a hosszú parasztház tetőszerkezete alól.

Nagyrábé tűz
Forrás: BorsOnline / olvasói fotó

A cikk szerint a palatető szinte teljesen megsemmisült a tűzben, de a konyha is leégett, a család jelenleg a két épen maradt kisszobában húzza meg magát. Az ingóságainak nagy része odalett, vagy használhatatlanná vált, a tűz során a villanyóra is megolvadt, így jelenleg áram nélkül kénytelenek átvészelni ezeket a nehéz napokat.

Olvadt minden le, égett, pattogzott az üveg… nincs konyhám, nincs tetőnk…

sorolta az édesanya, aki a lapnak azt is elmondta, elektromos zárlat okozhatta a tüzet a konyhában. Azt is megosztotta, hogy

a tűzeset idején egyik gyermekük még a házban aludt, az édesanya pedig a maró, sűrű füst és a lángok ellenére megpróbált bejutni az épületbe.

– A kisebbik gyermekünk bent volt.. vertem, kapartam az ajtót, és nem tudom, hogy mentem be, de valahogy sikerült bejutnom az ajtón, a gyereket gyorsan felkeltettem, és úgy tudtunk kijönni… egy szál alsógatyában tudott kijönni…szörnyű volt… – részletezte Erzsébet, aki hálás azoknak az embereknek, akik támogatták őket a pusztító tűzvész óta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában