Sziréna

2023.05.15. 13:41

Hivatalos: ittas volt a Mikepércsnél buszbalesetet okozó sofőr

A helyszínen pozitív értéket mutatott az alkoholszonda.

Az elsődleges orvosi vélemények alapján ő súlyos, míg a busz két utasa könnyű sérüléseket szenvedett

Forrás: Tóth Imre

Járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indított eljárást a Debreceni Rendőrkapitány Közlekedésrendészeti Osztálya annak a gépkocsinak a vezetőjével szemben, aki frontálisan nekiütközött egy távolsági busznak Mikepércsnél szombat este – tudatta a police.hu hétfői közlésében.

Súlyos balesetről érkezett bejelentés a segélyhívóra május 13-án 21 óra körül. Egy személyautó frontálisan nekiütközött egy busznak a 47-es számú főúton, Mikepércs és Debrecen között. A helyszínelés adatai szerint a gépkocsi tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti fogalmi sávba, ahol nekiütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő távolsági busznak. 

A rendőrök mindkét sofőrrel szemben még a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, ami a személyautó vezetőjénél pozitív értéket mutatott. Az elsődleges orvosi vélemények alapján ő súlyos, míg a busz két utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. A rendőrség kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában