Kék hírek

2023.05.10. 13:48

Villámgyorsan másfél évre ítéltek egy férfit azért, amit a rendőrautóba hajolva tett

Elővette a debreceni ügyészség azt a külföldit, aki a határon akart megvesztegetni egy rendőrt.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kevesebb mint 72 óra elteltével bíróság elé állított egy külföldi férfit, aki egy rendőrt próbált megvesztegetni, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán. 

Mint írják, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapított tényállás szerint május 5-én reggel a rendőrök intézkedtek Beregsurányban egy ukrán-román állampolgárral szemben azért, mert figyelmen kívül hagyta a behajtani tilos jelzőtáblát, és autójával forgalomtól elzárt területen várakozott. A rendőrök közölték, hogy közigazgatási szabálysértés miatt 30 ezer forint közigazgatási bírságot szabnak ki vele szemben.

Ezután az egyik rendőr kinyitotta a szolgálati gépjármű hátsó ajtaját, és magához vette az irattartóját. Eközben a 34 éves férfi a nadrágja zsebéből 2 darab 10 eurós és 3 darab 5 eurós bankjegyet vett elő, és a szolgálati gépkocsi nyitott ajtaján behajolva azokat az ülésre próbálta helyezni. A rendőr azonnal számonkérte a férfit a vesztegetés miatt, aki ezután visszalépett a szolgálati gépjárműtől, és a bankjegyeket elrakta a ruhájába.

A külföldi férfi a 35 eurót arra szánta, hogy az intézkedő két rendőr a közigazgatási bírság kiszabásától – kötelezettségüket megszegve – tekintsen el – írta az ügyészség. A rendőrök előállították a férfit.

debrecen ügyészség vesztegetés
A vesztegetési pénz
Forrás: ügyészség

Az ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. A nyomozó ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban, május 8-án a Nyíregyházi Törvényszék elé állította.

A bíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt, és vagyonelkobzást rendelt el a korrupciós pénz vonatkozásában. Az ítélet nem jogerős, a terhelt és védője felmentésért, valamint enyhítésért fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában