Kék hírek

2023.04.25. 09:38

Gyanús bandát láttak Létavértesnél, be is szóltak a rendőrségre

Az illegális migránsok mellett az embercsempészt is megtalálták a város külterületén.

Forrás: police.hu

Bejelentés érkezett a rendőrségre április 22-én reggel arról, hogy Létavértes külterületén egy többfős társaságot látnak. A Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai azonnal a helyszínre mentek, és ellenőrizték a gyalogosokat. A rendőrök egy román férfit és 10, magát pakisztáni, nepáli és srí-lankai állampolgárnak valló külföldit igazoltattak, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, olvasható a police.hu-n.

A rendőrök az illegális migránsokat előállították, majd meghallgatásuk után átadták őket a román hatóságoknak, míg egy férfivel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A nyomozás adatai szerint a román állampolgár aznap április 22-én anyagi ellenszolgáltatás ellenében segítséget nyújtott a 10 fős csoportnak, hogy jogtalanul átlépjék a magyar államhatárt. A nyomozók kihallgatták a 24 éves férfit, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában