Sziréna

2023.03.20. 10:25

Huszonnégy határsértőt találtak a biharkeresztesi rendőrök

Több közigazgatási bírságot is kiszabtak a hétvégén túlsúlyos járműszerelvények miatt.

Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát

Forrás: police.hu

Az ártándi határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román állampolgár az általa vezetett járműszerelvénnyel március 17-én 8 óra 30 perckor. A police.hu hétfői közlése szerint a biharkeresztesi rendőrök megállapították, hogy közel 800 kilogramm túlsúlyt eredményezett a rakomány. A járművezetővel szemben 350 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. 

Forrás: police.hu

Másnap hajnalban szintén egy túlsúlyos jármű vezetőjével szemben intézkedtek, aki három személygépkocsit szállított. Az intézkedő rendőrök a szabálytalanság miatt ebben az esetben is közigazgatási bírságot szabtak ki.

Forrás: police.hu

Ugyanaznap reggel a nagykereki határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy kamion.  A határrendészek a szerelvény átvizsgálásakor a raktérben megbújva 24 határsértőt találtak, akik bangladesi állampolgárnak vallották magukat. 

Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. Az ügyben az eljárást a román határőrizeti szerv folytatja le. A gépjármű vezetőjével szemen pedig embercsempészés miatt indítottak eljárást.

Forrás: police.hu

Az ártándi határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román honosságú járműszerelvény március 19-én. A három személyautót szállító jármű ellenőrzésekor a határrendészek megállapították, hogy a rakomány túlsúlyt eredményezett. Az intézkedő rendőrök ebben az esetben is  a balesetveszélyes járműszerelvény további közlekedését megakadályozták, és a járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában