Ügyeleti hírek

2023.04.04. 09:14

Már hétfőn is a szél adott munkát a tűzoltóknak szerte Hajdú-Biharban

A rendőrök több személyt is elfogtak, egy embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Fotó: TÓTH IMRE

Egy lakóház ajtaja és előszobája égett Furtán, az Nagyatádi körúton, a tűz a tetőszerkezetet is érintette. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók a tüzet eloltották, így az egység az utómunkálatokat végezte el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. A ház lakói a tűzben nem sérültek meg, de ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

A hétfői szeles idő miatt, több műszaki mentésre is riasztották a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltókat. Először Debrecenbe, a Kút utcába vonultak, ahol egy családi ház tűzfalán lévő bádoglemezt szakította fel a szél, azt távolították el, mert a gyalogos forgalomra veszélyt jelentett. Püspökladányban, az Árpád utcában egy tujafa a kerítésre dőlt, szintén a gyalogos forgalmat akadályozta. Hajdúnánáson a víztorony oldalán a lemezborítás lazult meg. Hajdúböszörményben, a Hunyadi János körúton pedig egy tizennégy méter magas fa dőlt meg, melyet kivágtak a város tűzoltói. Délután és kora este Debrecenbe, a Monostorpályi útra és a Panoráma útra vonultak a tűzoltók fakivágás miatt. Minden esetben motoros láncfűrésszel végezték a munkát az egységek.

Tűz volt a nádasban hétfőn Nádudvar közelében, ezer négyzetméteren égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset - írja a police.hu

A szolgálatot ellátó állomány öt személyt fogott el, közülük egy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt, míg egy személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 20 személyt állítottak elő, ebből 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában