Gyanúsítottként kezelik

2023.04.25. 16:24

Legalább 42 nőtől csalt ki pénzt a debreceni masszőr

Korábban úgy nyilatkozott, összefogtak ellene. A rendőrség szerint azonban volt, akit másfél millió forinttal is átverhetett.

Drága olajokat fizettetett ki a kliensekkel a debreceni masszőr (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Hírességekkel készített képekkel hirdetett nyirokmasszázst egy fiatal nő a világhálón. A szolgáltatásra sokan jelentkeztek, és legalább 42 sértettje van a csalásnak – írja a police.hu a Zsaru magazin alapján.

Mint a rendőrségi lapon olvasható, profilja annyira meggyőző volt, hogy senki nem sejtette, csalásról van szó. A szélhámos, aki korábban valóban masszőrként dolgozott, az oldalára több, celebekkel közös képet is felrakott, ami meggyőzte az érdeklődőket arról, hogy a szolgáltatása valóban jól mehet, hiszen ismert emberek is hozzá fordulnak.

Panaszból pedig találni bőven: a Redditen, a Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban és a Panaszok.comon száznál is több bejegyzést lehet találni, amiben felhívják a figyelmet az átvert nők a csalásra. Legutóbb az egyik debreceni Facebook-csoportban írták, hogy a cívisvárosban és Ebesen hirdeti magát.

Vendégei szerint eleinte készségesen fogadta őket, azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a több hetes vagy hónapos kúrára előre fizessék ki a pénzt. Miután megkapta a bérletekért kifizetett összeget, az időpontokat különböző indokokra hivatkozva folyamatosan lemondta. Így költözésre, felújításra, ínhüvelygyulladásra, a nagymama agyvérzésére, saját vagy kislánya betegségére, rontásra fogta a halasztást.

A hölgy 225 ezer forinttal tartozik, amit nem akar visszaadni. Ez lassan szerintem kimeríti az üzletszerű csalás fogalmát, ugyanis a jelek szerint nem csak velem csinálta ezt. Holnap feljelentést teszek a rendőrsegen, illetve a NAV-nál is. Utalásaimról bizonylataim vannak, számlát egyszer sem kaptam

 – írta egy korábbi vendége.

– Sajnos én is bedőltem neki, több mind kétszázezer forintot várnék tőle vissza. Folyamatosan kitalál valamit, nevetségesebbnel nevetsegesebb indokokat – így egy másik panaszos.

– A szolgáltatásért 615 ezer forintot kért el még februárban, azonban a masszázst mindig lemondta. Egy hónapja visszakértem a szolgáltatás árát, megígérte, hogy visszafizeti, de csak hiteget – fejtette ki egy másik hölgy.

Sz. Adrienn, hogy magát tisztázza, 2022 őszén egy televíziós műsorban próbálta elmondani sérelmeit, miszerint összefogtak ellene a vendégei, és hadjáratot indítottak az interneten. Szerinte mindössze túlvállalta magát. Ennek ellenére a napokban kiderült, a rendőrség hivatalosan is eljárást folytat a 28 éves debreceni származású nő ellen.

– A hirdető előre elkért 90 ezer forintot, a masszázsolaj árát. A sértettek átutalták az összeget. Ezután a csaló megadta nekik az időpontot, mikor mehetnek masszázsra. Csakhogy amikor a találkozásra került volna a sor, különféle kifogásokkal élt: lebetegedett a kislánya, covidos lett, lerobbant a kocsija, felújítják a szalont, kórházban van. Aki pedig mégis elment a megadott címre, az azzal szembesült, hogy nem létezik a szalon, illetve nem lehet bejutni a házba, mert nincs kapucsengő. Ha megpróbálták felhívni a masszőrt, akkor már nem volt elérhető – nyilatkozta a Zsaru magazinnak Jedzinákné Szép Fanni hadnagy. A Budaörsi Rendőrkapitányság főnyomozója szerint volt olyan sértett, akitől a nő közel másfél millió forintot csalt ki. De előfordult olyan is, hogy egy ritka indiai olajra beszélte rá a sértetteket: 100 milliliter a csodaszerből 120 ezer forintba került. Azt mondta, ha az ember a nyelve alá csepegtet belőle, segíti fogyni. Többen is rendeltek belőle, persze soha nem kapták meg a szert.

Képernyőfotó a masszőr egy üzenetéről
Forrás: police.hu

A Zsaru magazin szerint az ügynek jelenleg 42 sértettje van. A csaló a pénz felvételéhez 15 bankszámát használt. Megesett az is, hogy a később félrevezetettektől kicsalt összeget a régi áldozatai számlájára utaltatta, nehogy azok feljelentést tegyenek. Mivel Sz. Adrienn a saját nevében hirdette a szolgáltatást, nem volt nehéz megtalálni.

Gyanúsítottként idéztük be, de először nem reagált, ezért újabb idézést küldtünk. Ekkor megpróbálta ugyanazt eljátszani, mint a sértettekkel. Jöttek a kifogások, miért nem tud megjelenni nálunk: hol a kislánya volt beteg, hol lekéste a vonatot. Aztán végül egy délután megjelent a kapitányságon

 – teszi hozzá Jedzinákné Szép Fanni.

Sz. Adriennt üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják. Jelenleg szabadlábon védekezik.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában