Sziréna

2023.04.04. 12:26

Szívig hatoló kés zárta le a féltékenységi vitát – meghozták a végső ítéletet Debrecenben

Felfüggesztett börtönt kapott az élettársát megszúró nő.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék tavaly novemberben R. D. M. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet – derül ki a bíróság keddi közleményéből.

Mint részletezik, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértettel. Viszonyuk nem volt feszültségtől mentes. A vádlott nehezményezte, hogy a férfi a korábbi házastársával is tartja a kapcsolatot. Sőt, olyan kijelentést tett néhány nappal a cselekmény előtt, hogy

ha az élettársa nem hagyja abba a volt feleségével való foglalkozást, akkor le fogja szúrni.

2019 augusztusában a vádlott és a sértett egy baráti párral együtt italozott Sirokon. Hajnalban a vádlott és az addigra erősen ittas állapotba került sértett között ismét egy féltékenységi vita alakult ki, melynek során a férfi egyszer arcon ütötte a vádlottat.

Az asszony ekkor kiment a konyhába, magához vett egy kést, amit heggyel előre tartva megállt az ajtóban. A vádlott és a sértett nagy lendülettel egymás felé indultak, és összeütköztek. Ennek során a kés a sértett mellkasába hatolt, szívsérülést okozva a férfinak.

A sértett életét az időben alkalmazott műtéti beavatkozás mentette meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában