Bíróság

2023.04.25. 14:29

Alkoholra vett be nyugtatót, aztán halálra szúrta a feleségét: ítéletet hirdettek Debrecenben – videóval

Az újfehértói nő holttestére a fiatalkorú gyermek talált rá.

Forrás: YouTube / PoliceHungary

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 januárjában T.L. vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, s kimondta, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen a védő enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett, áll a Debreceni Ítélőtábla keddi közleményében.

Mint írták, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2022 júliusában a vádlott alkoholt fogyasztott, és arra nyugtatót vett be, majd főzni kezdett. Amikor a válófélben lévő felesége hazaért újfehértói otthonukba, kérdőre vonta őt ittassága, illetve az otthagyott, elmosatlan kés miatt.

A férfi ekkor a vita hevében kivette felesége kezéből a konyhakést, és azzal több alkalommal, testszerte megszúrta az asszonyt.

A vádlott elmenekült a helyszínről. A később hazaérkező fiatalkorú gyermek találta meg édesanyja holttestét. A sértett a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, ami így jogerőre emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában