Múltidéző

2023.03.13. 07:00

Szó nélkül combon lőtték az őrt Hajdúszoboszlón

Fegyveresek raboltak ki egy szállodát a fürdővárosban.

Rálőttek a biztonsági emberre a hajdúszoboszlói szállodában (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Nagy népszerűségnek örvendett hazánkban is a La Casa De Papel, avagy A nagy pénzrablás című sorozat, amely különböző személyiségekből álló, a „Professzor” által verbuvált csapat két nagy rablását mutatta be. A sorozat által elmesélt történet és annak főszereplői hamar belopták magukat a nézők szívébe. Pedig ha csak az alapkoncepciót nézzük, és csupán a tényekre hagyatkozunk, bizony ők bűncselekményeket követtek el. Akárcsak az a három álarcos, fegyveres férfi, akik húsz éve egy hétfői napon a hajdúszoboszlói Délibáb Hotelbe mentek be és ürítették ki a vendégek a szálloda értékmegőrzőjét.  

 

– Fél négy körül három fekete ruhás férfi - kettőnél volt fegyver - lépett a hotel előterébe, és a recepciós fiatalembertől a trezorban található értékek átadását követelték

 

– közölte a Napló munkatársával Gyulai József főhadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság akkori szóvivője. A 2003. március 4-én megjelent újság beszámolója szerint az alkalmazott nem tanúsított ellenállást, így a rablók feltörték a recepció mögötti fülkében lévő, a szálloda vendégeinek értékeit tartalmazó értékmegőrzőt. Eközben zavarta meg őket a fegyvertelen biztonsági ember, erre se szó, se beszéd, egyszer rálőttek egy flóbertpisztollyal. Az őrt a combján érte a lövés, könnyű sérülést szenvedett. A rablók ezután körülbelül tízmillió forint értékű zsákmánnyal távoztak a helyszínről.

A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg az elkövetők felkutatását. A március 8-i lapszám arról számolt be, hogy feltehetően egy sötét autóval menekültek el a rablók, a rendőrség pedig 100 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Színjáték volt az egész

– Mégsem fegyveres rablás történt idén március 3-án hajnalban a helyi Délibáb Hotelben, hanem a portás és a biztonsági őr rendezett színjátékot egy harmadik ember bevonásával - írta meg a Napló május 31-én. Bűncselekmény azonban így is történt: a rabolt mintegy 14 millió forintot (később pontosabban meghatározták az okozott kárt) a három huszonéves fiatalember, akik beismerő vallomást tettek a rendőrségen, elsikkasztotta, illetve ellopta. BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában