Hihetetlen történet

2023.02.21. 15:52

Ez az eset megállná a helyét Hollywoodban: a jegykezelő is segített a hajdúszováti emberrabló elfogásában

Nem tudta elengedni volt élettársát a hajdúszováti férfi, ezért két drávaszabolcsi ismerősével közösen elrabolták. Az elkövetőket a Keleti pályaudvaron, a vonaton fogták el.

Az emberrablót a Keleti pályaudvaron fogták el

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Egy középkorú férfi jelentette be január 11-én délután a Siklósi Rendőrkapitányságra, hogy élettársát pár órával korábban elrabolták.

A nem mindennapi történet úgy kezdődött, hogy O. Vilmos (45) szakított a párjával, de nem akart asszony nélkül maradni, ezért úgy döntött, hogy megkeresi volt élettársát, és hazaviszi magával. Tervének semmi sem szabhatott gátat, még az sem, hogy volt partnerének időközben már új kedvese lett. Sőt, olyannyira nem zavarta, hogy egyenesen a nő új párjának a testvéréhez, B. Istvánhoz (39) ment, hogy megkérje őt, segítsen neki megtalálni az asszonyt. Először az otthonában keresték, de ott nem jártak sikerrel. Ezután a két férfi információkat szerzett, amelyek alapján kiderítették, hogy a keresett nő a kisharsányi szőlőhegyen dolgozik. Ezután megkérték egyik ismerősüket, B. Lászlót (61), akinek van egy Suzuki gépkocsija, hogy vigye őket a szőlőhegyre - olvasható a Zsaru Magazin közösségi oldalán

Az asszony nem örült a váratlan találkozásnak, O. Vilmossal menni pedig végképp nem akart. De hiába tiltakozott, a férfi az autóhoz húzta, majd beültette anélkül, hogy ebben bárki megakadályozta volna. A nő jelenlegi élettársa sem mert ellenkezni a nála kétszer nagyobb darab férfival, így kénytelen volt hagyni, hogy a másik magával vigye élettársát. Mivel mobiltelefonja nem volt, ezért megvárta a munkaidő végét, és otthonról tárcsázta fel a 112-es segélyhívó vonalat, és bejelentette párja elrablását.

– A járőrök ezután behozták a bejelentőt a Siklósi Rendőrkapitányságra, aki elmondta, hogy élettársát három férfi elrabolta a szőlőből – sorolja az előzményeket Balogh Tibor őrnagy, a Siklósi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója.

– Miután megnevezte B. Istvánt és B. Lászlót, előállítottuk őket a kapitányságra kihallgatásra. Tőlük megtudtuk, hogy O. Vilmost a nővel együtt a pécsi vonatállomásra vitték, ahonnan feltehetőleg a Keleti pályaudvarra, majd onnan Hajdúszovátra indultak. Felvettük a kapcsolatot a MÁV munkatársaival, és segítségükkel elértük a Pécsről Budapest felé tartó vonat jegykezelőjét telefonon. Azt szerettük volna megtudni, hogy valóban azon a járaton vannak-e, ezért megadtam a jegykezelőnek a személyleírást az elkövetőről és a sértettről, ő pedig megerősített minket abban, hogy valóban a szerelvényen utaznak. Közben segítséget kértünk a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőreitől, akik időközben kivonultak a Keleti pályaudvarra, hogy a férfit azonnal elkapják, amint leszáll a vonatról. Eközben mi egész idő alatt tartottuk a jegykezelővel a kapcsolatot, hogy a kollégák tudják, melyik vagonban találják majd a nőt elrabló férfit.

Amikor a vonat begördült a pályaudvarra, az egyenruhások már várták O. Vilmost: amint leszállt a szerelvényről, elfogták. Ezután őrizetbe vették, majd előállították a Siklósi Rendőrkapitányságra. Személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsították meg, a bíróság január 13-án elrendelte letartóztatását. B. Istvánt és B. Lászlót társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsítják, ők jelenleg szabadlábon védekeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában