Vádemelés

2023.02.01. 09:06

Benne volt a slusszkulcs az autóban, a hajdúnánási tolvajnak nem volt több kérdése

Egy járdasziget vetett véget a járművet jogtalanul használó sofőr kalandozásának.

A vádlott kocsikázni indult a jogtalanul használt autóval

Forrás: MW-archív

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki engedély nélkül elvitte a sértett gépkocsiját és abban kárt is okozott – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a hajdúnánási férfi 2022. október 2-án, röviddel éjfél után egyedül sétált Hajdúnánáson, amikor észrevette az utcán parkoló autót. A gépkocsi nem volt bezárva, a tulajdonosa még az indítókulcsot is benne hagyta. A vádlott elhatározta, hogy járművet használat végett elviszi, majd azzal Hajdúnánás belterületén kocsikázott. Ennek során felvette a járműbe a barátnőjét, majd nekihajtott egy járdaszigetnek. Az ütközés miatt az autó eleje megsérült, a járműben 300 ezer forint kár keletkezett, amely nem térült meg – olvasható a főügyészség közleményében.

A sértett a Hajdúnánási Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt utasítsa egyéb törvényes útra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában