Földrengés

2023.02.13. 08:03

Videó készült a Törökországban mentő hajdú-bihariakról

Lukács Péter és King bevetésen.

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Ahogy arról portálunkon már többször is olvashattak, a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület elnöke, Lukács Péter és King, a belga juhász kutya is elutazott Törökországba, hogy az egyik magyar mentőcsapat tagjaiként vegyenek részt a mentési munkálatokban. A csapatnak egy négy hónapos kisbabát is sikerült élve kiszabadítaniuk a romok alól a pusztító földrengés helyszínén, az egyesület Facebook-oldalának köszönhetően pedig most azt is megnézhetjük, milyen, amikor Lukács (a háttérben, pirosban) és King élesben kutat a törmelékek között.

Ide kapcsolódik, hogy a Hunor mentőcsapat hétfőn kora hajnalban hazaérkezett Törökországból, az egység 17 túlélőt - köztük három gyermeket - mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól a földrengés sújtotta országban.

A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület hétfő délelőtt a közösségi oldalán megerősítette, hogy ők is elindultak haza, először Adanába érkeztek meg, onnan pedig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezet majd az útjuk, a gépük várhatóan 19:35 körül landol majd.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában