Azonnal tudta, mit kell tennie

2023.02.22. 13:39

Hőstett a Nagyállomáson: kitüntette iskolája az életmentő diákot

Makkai Attila fenntartói és nevelőtestületi dicséretben részesült.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztja nyomán portálunk is beszámolt arról a bravúros életmentésről, amelyet egy debreceni gimnázium egyik tanulója hajtott végre a napokban. A diáklány egy falatot félrenyelő társán segített úgy, hogy azonnal háti ütéseket alkalmazott, amivel időben sikerült eltávolítani a légúti idegen testet, így végül mentőellátásra sem volt szükség.

A Ripost kiderítette, hogy

a lány tette előtt néhány nappal az EURO Baptista Gimnázium egyik 16 éves diákja is megmentette egy ember életét.

Azt írták, hogy január 26-án a tizedik osztályos Makkai Attila a debreceni vasútállomáson kezdett hozzá egy ember újraélesztéséhez, és addig küzdött az ember életéért, amíg a mentők ki nem érkeztek a helyszínre, és folytatták az újraélesztést. (Az alaphírről a Haon itt számolt be.)

Az időben megkezdett elsősegélynyújtás és a mentősök munkájának köszönhetően stabil állapotban szállították kórházba a beteget, tette hozzá a Ripost.

Mint arra a cikk is felhívja a figyelmet, a tanuló tettéért és bátorságáért a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ által fenntartói és nevelőtestületi dicséretben részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában