Ez az igazi hőstett

2023.01.13. 12:32

Szexuális erőszak Hajdúszoboszlón: elismerésben részesültek a fiatal nő megmentői

Nem mindennapi helyzetben találta magát két hajdúszoboszlói lakos és egy szabadnapos rendőr. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője megköszönte helytállásukat.

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mint arról hírt adtunk, egy fiatal nőre támadt rá egy férfi Hajdúszoboszlón január 7-én éjszaka. A hangos sikítására egy szabadnapos rendőr lett figyelmes, aki rögtön cselekedett. Ezzel egyidőben két szomszédja is az utcára szaladt, akik nem voltak közönyösek, azonnal a bajba jutott nő segítségére siettek - írja a police.hu.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi elfogásában nyújtott segítség elismeréseként Szent György Emlékplakettet adományozott Tóth Csaba és Tóth Dávid hajdúszoboszlói lakosnak. 

Tóth Csaba, Födő István rendőrőrnagy és Tóth Dávid
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Példaértékű magatartásáért Födő István r. őrnagyot a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozóját dicséretben és jutalomban részesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában