Volt már büntetve

2023.01.09. 16:57

Korábban már brutálisan megerőszakolt egy nőt a szoboszlói ragadozó

Hiába könyörgött a nő a dulakodás közben, a férfi megfenyegette, hogy megöli.

Forrás: YouTube / PoliceHungary

Hétfőn reggel számoltunk be arról az esetről, miszerint szombat hajnalban Hajdúszoboszlón megtámadtak és megszúrtak egy fiatal lányt. A támadó szándéka az volt, hogy megerőszakolja a nőt, azonban a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság egyik szabadnapos nyomozója meghallotta a lány sikoltozását, és közbe lépett.

A Haon úgy értesült, hogy a támadó nem először követett el hasonló szörnyűséget. Úgy tudjuk, rablás, és egy korábban elkövetett nemi erőszak is szerepel a bűnlajstromán.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, a Debreceni Járásbíróság hétfőn elrendelte a gyanúsított letartóztatását, ám a döntés nem végleges, mert ellene a férfi és a védője fellebbeztek.

A szóvivőtől megtudtuk, a férfit a bíróság korábban, 2017. november 10-én másodfokon jogerősen elítélte szexuális erőszak bűntette miatt. Első fokon a Hajdúszoboszlói Járásbíróság mondta ki bűnösnek 2017. június 29-én, akkor hat év börtönbüntetésre ítélték.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az akkori ügy sértettje 2016. október 3-án, a késő esti órákban a Szolnokról induló személyvonattal utazott egyedül Ebesre. A vonatról leszállva gyalog indult hazafelé, majd egy kivilágítatlan, bokrokkal övezett járdaszakaszon a vádlott hátulról közeledve utolérte őt. A férfi rátette a kezét a nő vállára, majd megfogta a fenekét, közben csókot kért tőle. A nő többször rákiabált, és kérte, hagyja őt békén, de a férfi végül szembe került vele.

A csók már nem lesz elég – mondta ezután, miközben fedetlen nemi szervére mutatott, és ölelgetni kezdte a riadt nőt, aki sikertelenül próbált szabadulni. Amikor támadója megpróbálta megcsókolni, a nő erősen megharapta a férfi nyelvét, ami nagyon vérezni kezdett. Ezután ököllel orrba vágta az erőszaktevőt. A férfi elkezdte tépni a sértett haját, majd a hajánál fogva a 8-10 méterre lévő szántóföldre rángatta. A nő folyamatosan próbálta magától eltaszítani, sőt, nemi szervét is megrúgta a támadónak, aki ettől még dühösebb lett, és azt mondta: Ha nem engedelmeskedsz, akkor megöllek! Kés van nálam!

Dulakodás közben a nő a hátára esett, a férfi pedig rávetette magát. Ezután fojtogatni kezdték egymást. Az áldozat folyamatosan könyörgött, hogy engedje el.

Döntsd el: meg akarsz halni, vagy tíz perc alatt túl leszünk az egészen – ordított rá a férfi. A kitartó erőszak és fenyegetés megtörte a nő ellenállását, így a férfi végül megerőszakolta őt. Miután a nő hazaért, azonnal feljelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, és a támadót hamar őrizetbe vették. A büntetés kiszabása során a bíróság akkor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a férfi ittas állapotban, éjszaka, útonállásszerűen, kitartóan követte el a bűncselekményt, valamint azt is, hogy a vádlott abban az időpontban lakhelyelhagyási tilalom alatt állt más bűntettek elkövetése miatt.

Dobó Dénes portálunknak elmondta, a férfit a büntetésből 2021 decemberében feltételesen szabadon bocsátották, amely egy évvel később, 2022 decemberében letelt. Vagyis a feltételes szabadságot követően igencsak rövid időn belül újabb erőszakos szexuális bűncselekményt követett el.

A szóvivő szerint ezért is indokolt vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása, a letartóztatás.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában