Kék hírek

2022.11.14. 08:46

Annyi rendőrségi ügy volt hétvégén a megyei határátkelőkön, hogy egy krimisorozatot is fel lehetne rájuk fűzni

Túlsúlyos sofőröket is lekapcsoltak, többek között.

Nagykereki autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy moldáv állampolgár november 11-én 22 órakor. Az alapos ellenőrzéskor kiderült, hogy az általa átadott magánútlevelet a moldáv hatóság körözi. A határrendészek előállították a férfit, az okmányt lefoglalták. A 25 éves külföldivel szemben idegenrendészeti eljárás indult – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Mint arról hírt adtunk, november 11-én 12 órakor két határsértőt fogtak el a rendőrök Nagykerekiben. A nő és a férfi ecuadori állampolgárnak vallotta magát. Jogszerűen magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrjárőrök előállították őket, megtörtént a meghallgatásuk, majd másnap mindkettőjüket  átadták a román hatóság képviselőinek. A három spanyol állampolgárral szemben, őrizetbe vételük mellett embercsempészés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatják le az eljárást.

Másnap délután ugyanitt egy román állampolgár akart belépni az országba, egy mikrobusz utasaként. Ellenőrzésekor kiderült, hogy a Budapest X. kerületi Rendőrkapitányság körözését rendelte el, kábítószer-birtoklás vétség elkövetésnek meglapozott gyanúja miatt. A 27 éves férfit előállították és átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársainak.

Az ártándi határon november 12-én 8 óra 30 perckor egy lengyel állampolgárral szemben intézkedtek a határrendészek, aki egy tehergépjármű vezetőjeként jelentkezett belépésre. A férfival szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szabálysértési Előkészítő Osztálya adott ki körözést. Az intézkedő rendőrök felvették a kapcsolatot a körözést elrendelő hatósággal.

Másnap három túlsúlyos jármű vezetőjével szemben intézkedtek az egyenruhások. Köztük két olyan járműszerelvény is volt, amik két másik személygépkocsit szállítottak. Az intézkedés alá vont járművek összesen közel három tonnával lépték át a megengedett össztömeget.

Forrás: police.hu

A határrendészek mindhárom esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, a járművek a szabálytalanság megszüntetése után folytathatták útjukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában