Sziréna

2022.10.04. 08:57

Elektromos kerékpárból lopta ki az akkumulátorokat a tetétleni férfi

Ittas állapotban döntött a tolvajlás mellett.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki ittasan lopta el egy elektromos kerékpár akkumulátorait – közölte az Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. A vádlott május 21-én a késő esti órákban ittas állapotban tartózkodott Tetétlen területén. Az egyik presszó előtt felfigyelt egy őrizetlenül hagyott elektromos kerékpárra. A férfi a kerékpárhoz lépett, és az akkumulátortartó lezárt fedelét kézzel felfeszítette.

Ezután a tartóban lévő három darab, összesen 40 ezer forint értékű akkumulátort ellopta. A vádlott a tartó fedelének megrongálásával 10 ezer forint kárt okozott. 

A sértett kára teljes egészében megtérült, mivel a Püspökladányi Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a férfi visszaadta az ellopott akkumulátorokat és a rongálással okozott kárt is megtérítette a sértettnek. A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat Püspökladányi Járásbíróságon.

Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában