Sziréna

2022.09.14. 08:51

Debreceni gyalogátkelőhelyen ütötte el az idős nőt – pénzbüntetésre számíthat

A sofőr beismerte tettét.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a zebrán ütötte el a sértettet. 2021. október 28-án délután a vádlott személygépkocsival közlekedett Debrecen belvárosában. A baleset bekövetkeztekor nappali természetes fényviszonyok, ideális időjárási körülmények voltak, amelyek hátrányosan nem befolyásolták az észlelhetőséget, láthatóságot. A vádlott egy olyan útkereszteződéshez érkezett, ahol a keresztező út osztott pályás, azon villamosközlekedés történik. A kereszteződési négyszögben minden irányban kijelölt gyalogosátkelőhely található.

A vádlott az útkereszteződésben a közlekedési jelzőlámpa szabad jelzésére elindult, és úgy kanyarodott balra nagy ívben, hogy ennek során nagyfokú figyelmetlensége folytán későn észlelte az úttesten, a kijelölt gyalogosátkelőhelyen szabályosan haladó sértettet, akit a jármű bal oldali első részével elütött. A sértett előbb a személygépkocsi motorháztetejére, majd onnan az úttestre esett.

Az idős asszonynak a baleset következtében testszerte számos töréses és zúzódásos, nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett – tudatta szerdai közleményében a főügyészség. A vádlott KRESZ szabályszegései következtében jött létre a baleset és keletkeztek a sértett sérülései. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben tettarányos pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában