Riasztások

2022.05.25. 08:26

Nincs új a nap alatt: kedden is volt baleset, és megint lángolt a puszta

Forrás: Napló-archív

Lehasadt egy nagyméretű fa egyik ága kedd reggel Debrecenben, a Külső Diószegi úton. A kerékpárforgalom biztonságára veszélyt jelentett a faág, ezért azt a város hivatásos tűzoltói kihúzós létrán át, motoros láncfűrésszel levágták.

Bútor égett egy nyírgelsei családi házban, ahová a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották. Mielőtt a katasztrófavédelem munkatársai megérkeztek, az ott lakók eloltották a tüzet, így az egység az utómunkálatokat és az átszellőztetést végezte el.

Égett az aljnövényzet Debrecenben, a Jámbor Lajos utca és Erdei Ferenc utca kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

A hétfői tűz után ismét felcsaptak a lángok Hortobágy külterületén kedd délután. Foltokban égett a nádas egy kéthektáros területen, ahol a balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Növényi hulladék égett Tiszadada közelében. A tiszavasvári önkormányzati, a hajdúnánási hivatásos, valamint a tiszadadai önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a százötven köbméteres kupacot.

Összeütközött két autó Hajdúszoboszlón, a Puskin utcában. A helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivőjétől.

Az elmúlt huszonnégy óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen öt személyt fogott el, közülük egy embert az ellene érvényben lévő körözés alapján, négy főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök tizenegy személyt állítottak elő, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt – összegezte a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában