Fotókkal

2022.05.29. 16:51

Ilyen gyakorlatot sem látunk mindennap Debrecenben!

A Debreceni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épületéhez riasztották a megyei katasztrófavédelmi munkatársak saját kollégáikat vasárnap délelőtt. A tűzoltók másodpercek alatt kiértek a helyszínre.

Forrás: Kiss Annamarie

Mint azt Papp-Kunkli Nóra főhadnagytól, a tűzoltóság gyermeknapi programjának műsorvezetőjétől a Napló és a rendezvényen résztvevő családok megtudták, a laktanya harmadik emeletén kialakult lakástüzet egy diszkókban használt füstgép szimulálta.

A debreceni hivatásos tűzoltók a gyerekek legnagyobb örömére két szirénázó autó kíséretében megkezdték az épület ablakából integető kollégájuk kimentését.

Amellett, hogy az esemény látványos és izgalmas volt, Papp-Kunkli Nóra hasznos tanácsokkal is ellátta a rendezvényen részt vevőket. Elmagyarázta, hogyan alakulhatnak ki lakástüzek, és mire érdemes figyelni. Megtudtuk azt is, hogy egy 42 méter hosszú tűzoltólétra hány 5 méteres zsiráf magasságának felel meg. Valamint elhangzott, hogy egy mentéshez szükséges feszítővágó ereje egy oroszlán vagy egy fehér cápa harapásával egyezik meg.

Forrás: Kiss Annamarie

A gyerekek felpróbálhatták a tűzoltósisakokat és egyenruhákat, és közelről megvizsgálhatták, milyen szerszámokkal dolgoznak a valódi lánglovagok. 

Hajnal László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában