Pintér Antal Tamás váltja Kovács Ferencet

2022.04.25. 13:59

Hatékonyság, együttműködés, stabilitás: új igazgató a megyei katasztrófavédelemnél

Átadja helyét Kovács Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a szervezetet május elsejétől az eddigi igazgatóhelyettes, Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes vezeti.

Balról: Kovács Ferenc és Pintér Antal Tamás a hétfői beiktatási ünnepségen | Forrás: Czinege Melinda

A beiktatási ünnepséget hétfőn Debrecenben, a Megyeháza Árpád-termében tartották. Az állománygyűlésen dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató átadta a kinevezést az új megyei igazgatónak.

Döntött: új életet kezd

A most 56 éves Kovács Ferenc tűoltó dandártábornok 35 esztendő után döntött a váltás mellett. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén 2010 novembere óta állt. Hivatásos szolgálati jogviszonyát április harmincadikával szünteti meg.

Az életemet hagyom magam mögött, egy másikra váltok. Ezt a döntést én hoztam meg, és nagyon bizakodó vagyok. Úgy is fogalmazhatnék, hogy egy igen komoly modellcsere előtt állok. Az alatt az idő alatt, ami még hátra van, ki szeretném magam próbálni egy másik területen is. Ehhez lehetőséget adtak

– mondta el lapunknak a leköszönő igazgató, aki a továbbiakban a civil szférában folytatja pályafutását. Szavai szerint azokat a tapasztalatokat, vezetői attitűdöket, amelyeket a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a közösségi munka, valamint a közigazgatás területén megszerzett a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, jól fogja tudni kamatoztatni új pozíciójában is.

Úgy fogalmazott: imádta a munkáját. – Soha nem esett nehezemre semmi, amit ebben a szakmában csinálnom kellett. Szerettem. Ez volt az életem. A nap 24 órájában riasztható, bevethető voltam, erre szerződtem – mondta, hozzátéve, szép érzésekkel távozik, és büszke arra, hogy mindenkivel jó viszonyt ápolt.

Egy ekkora szervezetben rendnek kell lenni, és mindenki, aki ide felszeret, tudja, hogy ez alaptézis

– fűzte hozzá, majd búcsúzóul annyit mondott: tűzre, vízre vigyázzatok!

Nem ismeretlen a közeg

Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes több tízéves ambíciókkal lép most Kovács tábornok helyére, hiszen – mint mondta – elődje mindeddig segítette a pályafutását. Intelmeit figyelemmel kísérte, a szakmai tapasztalatokat pedig a jövőben is használja majd.

Nagy kihívás, de meg kell felelni az elvárásoknak

– mondta.

A közeg nem ismeretlen már számára: a szervezetnél 25 éve van jelen, a kollégák nagy részét ismeri, és vannak olyan tűzoltók is, akiknek a felszerelésében is segédkezett. Korábban helyettesként is helytállt. Véleménye szerint ezt a munkát csak úgy lehet elvégezni, ha csapatként működnek. – Nagy segítségemre lesznek a kollégák, akikre a mindennapokban számítok – fogalmazott. Szavai szerint a továbbiakban is az első és legfontosabb a hatékony, preventív feladat-végrehajtás, a társszervekkel való szoros együttműködés és a stabilitás.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában